Denne utsikten kan bli din – helt gratis

HOLMENKOLLEN: For nå er Oslos desidert mest spektakulære utsikt til leie.

Stedet er toppen av Holmenkollbakken, og ja, vi mener HELT på toppen.

– Vi som jobber her har alltid tullet med at det hadde vært kult å sove der, men vi har aldri tenkt at det kunne bli en realitet før vi fikk en dialog med Airbnb, som har apparatet til å gjennomføre det, sier driftsansvarlig for Holmenkollen kultur- og turistanlegg, Jeanette Hansen.

For det som begynte som en fleip hos Skiforeningen, var samtidig en seriøs plan hos utleieselskapet Airbnb.

De har en kampanje gående i hele Europa, som heter «a night at», der man kan vinne overnatting i særdeles utradisjonelle rom. Så langt har man kunnet leie Galleri Lafayette i Paris, et KLM-fly i Amsterdam og en skiheis i Sveits.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe liknende i Norge, så vi satt i gang en brainstorming her på kontoret. Vi var veldig enige om at Holmenkollen skilte seg veldig ut, og da Skiforeningen tente på ideen, var det ikke noe å lure på, sier Even Heggernes, leder Airbnb i Norden og Nederland.

Og dermed begynte hjulet å rulle. 26. og 27 mars skal to heldige par får én natt hver, i det som nok er Oslos overlegent mest spektakulære utsikt.

I tårnet som til daglig huser de minst høyderedde av oss – skihopperne, skal det disse to dagene innredes til en riktig så smakfull suite for to.

Holmenkollen

Skiene står ved sengekanten, for dem som vil være aktive.
Foto: Felix Odell/Airbnb ()

Takterrasse
Huset, som er av glass, gir deg 360 graders panoramautsikt over fagre Oslo, og skulle ønsket om frisk luft bli preserende er det saktens gode nyheter da også:

– Helt på toppen av tårnet, så er det en takterrasse, der vi kan lage en liten lounge. Der kan for eksempel folk kose seg med en liten kvikklunsj og kanskje få litt påskestemning, sier Hansen, som kan berolige dem som kjenner det kribler i høydeskrekken, bare av tanken.

– Det er brede kanter rundt hele, så sikkerheten er ivaretatt. Man kan ikke en gang se rett ned, man ser bare utover. Jeg har litt høydeskrekk selv, og jeg kan bekrefte at det ikke er noe skummelt, sier Hansen.

(Saken fortsetter under bildet)

Holmenkollen

Ikke det verste stedet å nyte en toddy en ettermiddag i slutten av mars.
Foto: Felix Odell/Airbnb ()

Les også: Thomas er Oslos innbygger nummer 650.000

– Oppdag Oslo!
Da Airbnb gjorde et liknende stunt med et KLM-fly i Amsterdam ble det laget en video som i skrivende stund er sett over én million ganger.

Heggernes håper interessen er like stor for hans hjemland, og forteller at bare timer etter at annonsen ble publisert tirsdag renner det inn med kreative søknader.

Målet er ett norsk par den ene natta, og et utenlandsk den neste – og her er det bare kreativiteten som er avgjørende.

– Jeg har gledet meg til denne dagen, for Norge og Oslo ligger meg jo veldig nært. Jeg har selv vært oppe i Holmenkollen flere ganger de siste månedene, for første gang på mange år, og jeg føler jo at jeg har oppdaget Oslo litt på nytt. Det hadde jo vært fantastisk hvis noen kunne gjenoppleve byen sin, sier Heggernes, og frir til byens egne borgere. 

Holmenkollen

Ja, takk, vi tar gjerne en natt her!
Foto: Felix Odell/Airbnb ()

Frier eller sliten husmor?
For hvem som blir de heldige vinnerne av en natt på toppen av Oslo er foreløpig ikke bestemt, og har du en god grunn til at det bør bli nettopp deg, ja, da er det bare å sette seg ned å skrive en velbegrunnet søknad.

– Vi er litt svake for begivenheter, men håper folk er litt kreative også. Vi regner vel med at vi får noen søknader fra folk som vil fri, sier Jeanette Hansen i Skiforeningen.

– Hva hvis man bare trenger en kveld borte fra tre masete barn?

– He he, ja, da trenger man jo en frikveld, så det er en veldig god grunn.

Les også: Dette blir Norges mest eksklusive togstasjon

Veien ned går via hoppet
Og så er det nok en fordel om du ikke er altfor høyderedd. Skiforeningen frister nemlig gjestende med flere ulike aktiviteter, som skiopplæring og skiskyting. I tillegg planlegges en alternativ vei ned fra hopptårnet.

– Vi regner med at gjestene, når de har sovet 64 meter over bakken, er litt varme i trøya, så da er planen at det er ziplinen som er veien ned, smiler Hansen.

For de uinvidde: Zipline innebærer altså at du blir festet til en wire, som frakter deg i et luftig svev fra kollentårnet og ned til bunnen av bakken. 

Les også: Oslo er et av landets beste steder å bo

En hopper?
Airbnb har per i dag nesten 3.500 steder til leie i Norge. Det er en økning på 205 prosent, bare det siste året. Det er privatpersoner som registrerer sine rom, hus eller hytter, til en pris de selv bestemmer.

Holmenkollen

Helt på toppen her kan du altså tilbringe en natt i slutten av mars.
Foto: Felix Odell/Airbnb ()

Og at det nå er tårnet på Holmenkollbakken som er til leie, er i Airbnb sin ånd.

– Det er en vanvittig utsikt og et unikt bygg. I tillegg ligger det tett på storbyen, og det kommer nok til å overraske en del av utlendingene som kommer hit, sier Heggernes, og legger til: 

– Denne typen kreative steder er jo noe av det vi er kjent for. Blant annet har vi flere steder utleiehytter oppe i trær, og det er noe av det mest populære på sidene våre og er stort sett alltid fullbooket. I Norge ser vi at hytter uten strøm og vann er noe av det mest populære, fordi mange turister ønsker en unik opplevelse, sier han.

Hvis du kunne tenke deg en natt på toppen av Oslo kan du delta i konkurransen her (ekstern link).

Les også: 100 grunner til å elske Oslo

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

Leave Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.